Okulumuz içinde bulunduğu Güllübağlar mahallesi, daha önceleri Yayalar Köyü´ne bağlı olup mahalle halkına eğitim öğretim hizmeti o zamanki Yayalar İlkokulu tarafından verilmekteydi. Güllübağlar Mahallesi, Yayalar Köyü´nün fiziki olarak uzakta olması, mahalle nüfusunun giderek artması nedeniyle bir süre sonra Yayalar Köyü´nden ayrılarak bağımsız bir mahalle haline gelmiştir.
Mahallemize ilk olarak, Kayserili hayırsever olan Sayın Ahmet ÇOPUROĞLU annesi adına Cemile Çopuroğlu İlkokulu´nu 1987 yılında yaptırmıştır ancak İl Özel İdaresi tarafından 1997 yılında okulun 50 metre doğusundaki 24 derslikli halen kullanmakta olunan bina yapılmıştır.1997-1998 yılında okulumuz eğitim örğetim falliyetine yeni binasında başlamıştır. Okulumuzun eski binası yapılan çalışmalar sonucu Tarık Buğra Lisesi olarak eğitim öğretim faaliyetine başlamıştır.
1993 yılına kadar 5 sınıflı ilkokul statüsünde olan okulumuz ülkemizde 8 yıllık eğitimin zorunlu olmasıyla birlikte İlköğretim Okulu dönüşerek Cemile Çopuroğlu İlköğretim okulu adını almış daha sonra 2012 yılında 4+4+4 sistemine geçilmesinden dolayı aynı binada iki okulun eğitim öğretim faaliyetlerini yürütmesinden dolayı Cemile Çopuroğlu İlkokulu ve Cemile Çopuroğlu Ortaokulu adlarını almıştır.
Okul binamıza ek olarak 2006 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan kapalı spor salonu ve 2008 yılında Pendik Belediyesi tarafından yaptırılan 4 derslikli bir anasınıfı bölümü ile eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.
OKULUMUZUN İSMİ NEREDEN GELMEKTEDİR
Okulumuzun kurucusu sayın Cemile ÇOPUROĞLU güzel illerimizden Kayseri´de 1923 yılında doğmuştur. Çocukluk dönemi Kayseri´de geçti.Daha sonra babasının işleri dolayısıyla Mersin´e gitti ve eğitim-öğretim hayatını burada tamamladı. Yıllar sonra tekrar doğduğu yer olan Kayseri´ye döndü ve 1944 yılında Hacı İsmail ÇOPUROĞLU ile evlendi bir süre Kayseri´de yaşadılar.Cemile ÇOPUROĞLU ile eşi Hacı İsmail ÇOPUROĞLU´nun mutlu evliliklerinden Mehmet ve Ahmet adında iki çocukları oldu.
Cemile ÇOPUROĞLU´nun eşi ve çocukları sanayi dalında çalışmalar yaptılar ve başarılı oldular. Kazandıklarının bir bölümünü hayır işlerine ve bağışlara ayırmayı kendilerine ilke edindiler. Bu yardım ve bağışlarını sürdürmeyi devam ettirmektedirler. 1987 yılında Atatürkçü, çağdaş, atılımcı, araştırmacı ve yenilikçi gençler yetiştirilmesi amacıyla bu güzel okulu yaptırarak Milli Eğitim´e armağan ettiler.
Sayın Cemile ÇOPUROĞLU, 20 Ocak 2014 tarihinde aramızdan ayrılmış olsa da bölge halkının ve okulumuzun tüm fertlerinin yüreğindeki manevi varlığı ilelebet sürecektir.
Okulumuzun açılış töreninden fotoğraflar.